”Ramberg teki väyryset”

”Ramberg teki väyryset” luki Lapin Kansan ingressissä sen jälkeen, kun ehdokkuudestani tiedotettiin mediaan.  

Lausahduksella viitattiin tietysti siihen, että Väyrynen ensin peruutti ehdokkuutensa lokakuussa ja myöhemmin joulukuussa asettui ehdolle. Syyksi peruutukselle lokakuun jälkipuoliskolla Väyrynen ilmoitti keskustan kannatuksen laskun, jota hän on yrittänyt pysäyttää, ja joka aiottaisiin panna hänen syykseen.

Minä ilmoitin vetäytymisestä piirijohdolle lokakuun ensimmäisinä päivinä, mutta mediaan en halunnut tiedottaa asiaa tuolloin kummemmin, koska päätöksen perusteet olivat sensitiiviset. Marraskuun lopussa asia oli kantautunut Lapin Kansan korviin, joka asiasta uutisoi ja kertoi perhesyyt päätöksen perusteiksi.

Siinä missä Väyrysen syyt olivat poliittiset erimielisyydet, ei minulla ole linjaeroja puolueeseen nähden eikä siltani ole palaneet politiikassa – päinvastoin minut toivotettiin mitä lämpimin tervetulleeksi takaisin Vasemmistoliiton ehdokkaaksi.  

Neljä kuukautta sitten tehdyn päätöksen pyörtäminen ei ollut minulle kuitenkaan helppoa, koska olen monessa asiassa ”periaatteen ihminen” ja tilanne on edelleen haasteellinen. Mutta vaalit ovat kerran neljässä vuodessa, eikä sinänsä syyt olla ehdolla ole poistuneet yhteiskunnasta mihinkään.

Työssäni Kelassa kohtaan jatkuvasti sitä pahoinvointia, mikä suomalaisessa yhteiskunnassa ja ihmisten elämässä on läsnä. Moni ongelma liittyy oleellisesti syrjiviin rakenteisiin ja toimeentuloon, nykypäivän vitsaukseen ja vaikeuteen tulla palkalla toimeen sekä yleisesti elämän kriiseihin, joihin voitaisiin löytää apu paremmalla lainsäädännöllä.

Kun 2017 lähdin politiikkaan rakenteellisen sosiaalityön kandidaatin tutkielman valmistuttua, minulla oli vain yksi tavoite: muuttaa yhteiskunnan rakenteita sosiaalisesti ja ekologisesti oikeudenmukaisemmaksi. Tuota työtä haluan jatkaa edelleen ja tuohon työhön pyydän mandaattia Vasemmistoliiton kansanedustajaehdokkaana eduskuntavaaleissa 2023.

#Lappi #vasemmisto #Ramberg #Eduskuntavaalit2023