Henri

Vuosia sitten Rovaniemelle minut kuljetti yhteisen taipaleen aloittaminen tulevan aviopuolisoni kanssa — nyt 34-vuotiaana olen monikkoisä ja opiskelen sosiaalityötä Lapin yliopistossa sekä tradenomiksi Satakunnan ammattikorkeakoulussa. Olen myös pasifisti ja aiemmalta taustaltani duunari, jonka työura alkoi jo 13-vuotiaana. Työtä olen tehnyt enimmäkseen kaupan ja koulutuksen alalla sekä järjestöpuolella nykyisessä työssäni.

Määrittelen itseni monipuoliseksi yhteiskunnallisten asioiden tarkastelijaksi, jolle tärkeintä – perheen jälkeen – on sosiaalinen oikeudenmukaisuus, rakenteellinen sosiaalityö ja vaikuttaminen niin poliittisesti kuin kolmannella sektorilla. Olen vannoutunut hyvinvointivaltion kannattaja, joka puolustaa sen kantavia perusteita.

Opiskelen Lapin yliopistossa ja toimin myös aktiivisesti Ylioppilaskunnan edustajiston jäsenenä vuodet 2017-2020.

Läheisiä asioita elämässä edellä mainittujen lisäksi ovat kulttuuri, valokuvaus, suksihommat, sanapelit ja kahvi. Unelmoin tasa-arvoisesta, solidaarisesta ja mahdollisuuksien yhteiskunnasta. Haluaisin olla isona kansanedustaja tai asemassa, jossa pystyn edistämään rakenteellisten epäoikeudenmukaisuuksien poistamista yhteiskunnasta . Haluaisin, että 50-vuoden päästä olemme ratkaisseet kestämättömän kulutuksen dilemman, pysäyttäneet ilmastonmuutoksen ja ratkaisseet resurssien epätasa-arvoisen jakautumisen maailmassa.

Vaikuttaminen on ollut minulle jo tärkeätä lapsuudesta saakka, kuuluin yläasteella ja lukiossa oppilaskunnan hallitukseen. Myöhemmin olin myös oppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja ja vaikutin myös Limingan nuorisovaltuustossa. Aikuisiällä olen jatkanut yhdistystoiminnassa ja opiskelijapolitiikan parissa; olin ainejärjestö Lyhty Ry:n hallituksessa sosiaali- ja koulutuspoliittinen vastaava (2014-2015) sekä tulin valituksi kaksi kertaa edustajaksi Lapin yliopiston ylioppilaskunnan edustajistoon. Toimin myös kolmannella sektorilla ollen Rovaniemen 1. kaupunginosan asukasyhdistyksen hallituksessa (tiedottaja) ja kuulun NAL Rovaniemen hallitukseen.

Puoluepolitiikan kotini on Vasemmistoliitossa, jossa toimin Vasemmistoliiton Lapin piirin toisen kauden puheenjohtajana, puoluehallituksen jäsenenä 2019-2022 ja Rovaniemen kunnallisjärjestön varapuheenjohtajana. Puolueeseen liittyminen oli minulle arvovalinta – siihen ei kasvettu eikä kotonani juuri politiikkaa puhuttu.

Minulle yhteiskunta merkitsee sitä, että kaikki sen jäsenet huomioidaan tasapuolisesti taustasta riippumatta – tätä vasemmisto pyrkii edistämään myös yli aluerajojen omalla politiikallaan. Arvopolitiikka ei ole ainoa joka ohjaa toimintaa vasemmistossa – arvollemme sopivat päätökset usein tukeutuvat myös tutkittuun tietoon, jonka vuoksi niiden takana on helppo seisoa.

#Ramberg #lappi #vasemmisto #kuntavaalit2021