Henri

Vuosia sitten Rovaniemelle minut kuljetti yhteisen taipaleen aloittaminen tulevan aviopuolisoni kanssa — nyt 36-vuotiaana olen monikkoisä ja koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden kandidaatti. Opiskelen sosiaalityötä Lapin yliopistossa sekä tradenomiksi Satakunnan ammattikorkeakoulussa. Olen myös pasifisti ja aiemmalta taustaltani duunari, jonka työura alkoi jo 13-vuotiaana. Työtä teen tällä hetkellä sosiaaliturvan parissa ja aiemmin olen ollut muun muassa kaupan ja koulutuksen alalla sekä järjestöpuolella.

Määrittelen itseni monipuoliseksi yhteiskunnallisten asioiden tarkastelijaksi, jolle tärkeintä – perheen jälkeen – on sosiaalinen oikeudenmukaisuus, rakenteellinen sosiaalityö ja vaikuttaminen niin poliittisesti kuin kolmannella sektorilla. Olen vannoutunut hyvinvointivaltion kannattaja, joka puolustaa sen kantavia perusteita.

Opiskelen Lapin yliopistossa ja toimin myös aktiivisesti Ylioppilaskunnan edustajiston jäsenenä vuosina 2017-2020.

Läheisiä asioita elämässä edellä mainittujen lisäksi ovat kulttuuri, valokuvaus, vapaalasku, sanapelit ja kahvi. Unelmoin tasa-arvoisesta, solidaarisesta ja mahdollisuuksien yhteiskunnasta. Haluaisin olla isona kansanedustaja tai asemassa, jossa pystyn edistämään rakenteellisten epäoikeudenmukaisuuksien poistamista yhteiskunnasta . Haluan, että 30-vuoden päästä olemme ratkaisseet kestämättömän kulutuksen dilemman, kääntyneet hiilinegatiiviseksi ja ratkaisseet resurssien epätasa-arvoisen jakautumisen maailmassa.

Vaikuttaminen on ollut minulle tärkeätä jo lapsuudesta saakka, kuuluin yläasteella ja lukiossa oppilaskunnan hallitukseen. Myöhemmin olin lukion oppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja sekä vaikutin myös Limingan nuorisovaltuustossa. Aikuisiällä olen jatkanut yhdistystoiminnassa ja opiskelijapolitiikan parissa; olin ainejärjestö Lyhty Ry:n hallituksessa sosiaali- ja koulutuspoliittinen vastaava (2014-2015) sekä tulin valituksi kaksi kertaa edustajaksi Lapin yliopiston ylioppilaskunnan edustajistoon. Olen toiminut myös kolmannella sektorilla ollen vuosia Rovaniemen 1. kaupunginosan asukasyhdistyksen hallituksessa (tiedottaja) ja kuulunut NAL Rovaniemen hallitukseen.

Nykyään vaikutan Rovaniemen kaupunginhallituksessa ja kaupunginvaltuutettuna sekä Lapin liiton hallituksessa. Nämä luottamustoimet ovat olleet etuoikeus ja olen hoitanut niitä pieteetillä.

Puoluepolitiikan kotini on Vasemmistoliitossa, jossa tulin valituksi Vasemmistoliiton Lapin piirin puheenjohtajaksi neljä kertaa (2019,2020,2021, 2022), puoluehallituksen jäsenenä 2019-2022 ja nyt toimin Vasemmistoliiton puoluevaltuuston 2. varapuheenjohtajana. Puolueeseen liittyminen oli aikoinaan minulle arvovalinta – siihen ei kasvettu eikä kotonani juuri politiikkaa puhuttu.

Minulle yhteiskunta merkitsee sitä, että kaikki sen jäsenet huomioidaan tasapuolisesti taustasta riippumatta – tätä vasemmisto pyrkii edistämään myös yli aluerajojen omalla politiikallaan. Arvopolitiikka ei ole ainoa joka ohjaa toimintaa vasemmistossa – arvollemme sopivat päätökset usein tukeutuvat myös tutkittuun tietoon, jonka vuoksi niiden takana on helppo seisoa.

#Ramberg #Lappi #vasemmisto #Vasemmistoliitto