Miksi politiikassa?

Politiikka kaipaa enemmän ihmisiä, joilla on pehmeitä arvoja ja kosketusta ihmisten elämään. Yhteiskunnan kahtiajaon on loputtava, meidän tulee rakentaa tulevaisuutta kaikille – niillekin, joiden ääni ei politiikassa kuulu.

Nuorena poliitikkona joudun kuulemaan jatkuvasti, kuinka ”joku asia ei ole realismia”. On väsyttävää huomata, kuinka perheellisten, vähemmistöjen, opiskelijoiden sekä nuorien mielipiteet sivuutetaan päätöksenteossa heidän yhteiskunnallisen asemansa vuoksi. Tämän on loputtava, sillä yhteiskunnan tulee olla sellainen, jossa jokaisen ääni merkitsee ja on arvokas.

Olen syntynyt 1987 ja kasvanut epävakaissa oloissa keskellä lamaa – nyt sama leikkauspolitiikka toistuu lasteni sukupolvelle. Meillä ei ole enää varaa tähän – Suomi kasvaa hyvinvoinnista ja koulutuksesta. Eriarvoisuus sen sijaan upottaa laivan.

Olen saanut yhteiskunnalta paljon, josta olen kiitollinen. Haluan olla kehittämässä tuota yhteiskuntaa niin, että jatkossa yhä useampi voisi kokea tuon saman voimaantumisen. Saada kokemuksen siitä, että poliitikot ovat ihmisiä varten.