Minä

Henri Ramberg – vasemmistolainen vaikuttaja

Olen lappilainen eduskuntavaaliehdokas.  Vuosia sitten Rovaniemelle minut kuljetti yhteisen taipaleen aloittaminen tulevan aviopuolisoni kanssa – nyt 31-vuotiaana olen monikkoisä ja sosiaalityön opiskelija . Olen myös pasifisti ja aiemmalta taustaltani duunari, jonka työura alkoi jo 13-vuotiaana – työtä olen tehnyt enimmäkseen kaupan ja koulutuksen alalla.

Määrittelen itseni monipuoliseksi yhteiskunnallisten asioiden tarkastelijaksi, jolle tärkeintä – perheen jälkeen – on sosiaalinen oikeudenmukaisuus, rakenteellinen sosiaalityö ja vaikuttaminen niin poliittisesti kuin kolmannella sektorilla. Olen vannoutunut hyvinvointivaltion kannattaja, joka puolustaa sen kantavia perusteita.

Läheisiä asioita elämässä edellä mainittujen lisäksi ovat kulttuuri, frisbeegolf, suksihommat, sanapelit ja kahvi. Unelmoin tasa-arvoisesta, solidaarisesta ja mahdollisuuksien yhteiskunnasta. Haluaisin olla isona kansanedustaja tai asemassa, jossa pystyn edistämään rakenteellisten epäoikeudenmukaisuuksien poistamista yhteiskunnasta . Haluaisin, että 50-vuoden päästä olemme ratkaisseet kestämättömän kulutuksen dilemman, pysäyttäneet ilmastonmuutoksen ja ratkaisseet resurssien epätasa-arvoisen jakautumisen maailmassa.

Vaikuttaminen on ollut minulle jo tärkeätä lapsuudesta saakka, kuuluin yläasteella ja lukiossa oppilaskunnan hallitukseen. Myöhemmin olin myös oppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja ja vaikutin myös Limingan nuorisovaltuustossa. Aikuisiällä olen jatkanut yhdistystoiminnassa ja opiskelijapolitiikan parissa; olin ainejärjestö Lyhty Ry:n hallituksessa sosiaali- ja koulutuspoliittinen vastaava (2014-2015) sekä nyt olen edustaja Lapin yliopiston ylioppilaskunnassa. Toimin myös kolmannella sektorilla ollen Rovaniemen 1. kaupunginosan asukasyhdistyksen hallituksessa (tiedottaja) ja kuulun Rovaniemen Nuorisoasunnot ry:hyn.

Puoluepolitiikan kotini on Vasemmistoliitossa, jossa toimin Vasemmistoliiton Lapin piirin puheenjohtajana ja Rovaniemen kunnallisjärjestön puheenjohtajana. Puolueeseen liittyminen oli minulle arvovalinta – siihen ei kasvettu eikä kotonani juuri politiikkaa puhuttu. Minulle yhteiskunta merkitsee sitä, että kaikki sen jäsenet huomioidaan tasapuolisesti taustasta riippumatta – tätä vasemmisto pyrkii edistämään myös yli aluerajojen omalla politiikallaan. Arvopolitiikka ei ole ainoa joka ohjaa toimintaa vasemmistossa – arvollemme sopivat päätökset usein tukeutuvat myös tutkittuun tietoon, jonka vuoksi niiden takana on helppo seisoa.

Luottamustoimet

 • Lapin Liitto – hallituksen jäsen 2018-
 • Vasemmistoliiton Lapin piiri – puheenjohtaja 2018-
 • Vasemmistoliiton Rovaniemen kunnallisjärjestö ry – puheenjohtaja  2018-
 • Lapin yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto  – edustaja 2017-
 • Rovaniemen 1. kaupunginosan asukasuhdistys ry: hallitus – tiedottaja 2017-
 • Rovaniemen kaupunki – Ympäristölautakunta – varajäsen 2017-
 • Lapin pelastuslautakunta – varajäsen 2017-
 • Lapin sairaanhoitopiirin yhtymävaltuusto – varajäsen 2017-
 • Ainejärjestö Lyhty Ry – koulutus- ja sosiaalipoliittinen vastaava 2014-2015
 • Limingan nuorisovaltuusto 2004-2005
 • Limingan Lukion oppilaskunnan hallitus 2003-2005 (mm. pj ja jäsen)

#kansanedustajaehdokas #lappi #ehdokas #eduskuntavaalit #vaalit19