Rakkaus on rakkautta!

Osallistuin tänään (Arctic) Pride-kulkueeseen osoittaakseni päättäjänä tukeni sateenkaariyhteisölle sekä ihmisoikeuksille ja protestoidakseni vallitsevaa yhteiskuntaa, jonka sortavat rakenteet syrjäyttävät ihmisiä sekä puuttuvat monien itsemääräämisoikeuteen.

Tapahtumaviikon suojelijana toiminut Li Andersson painotti puheessaan esimerkiksi sitä, että päättäjillä on velvollisuus ja vastuu korjata syrjivät rakenteet sekä antaa riittävät resurssit eri alojen ammattilaisille saamaan koulutusta esimerkiksi sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuuden kohtaamiseen.

Muutos lähtee aina rakenteista ja asenteista. Mikäli emme pysty päättäjinä muuttamaan rakenteita ja asenteita, olemme yhteiskunnallisesti epäonnistuneet. Itselleni sosiaalityö-taustaisena ihmisenä on merkitsevää tavoitteet ja asiat, mitkä kumpuavat yhteisön tai vähemmistön sisältä. Siksi ensi vaalikaudella olen sitoutunut Setan kaikkiin kärkitavoitteisiin, jotta kaikilla olisi oikeus olla oma itsensä ja yhteiskunta olisi reilu kaikille, ei harvoille!

Setan kärkitavoitteet eduskuntavaaleissa 2023:

1) Sateenkaaripoliittinen toimintaohjelma

2) Ikärajan laskeminen translaista

3) Intersukupuolisten oikeuksien turvaaminen

4) Kolmas virallinen sukupuolivaihtoehto

5) Perheellistymisen esteiden purkaminen mm. laillistamalla sijaissynnytys

6) Eheyttämistoimien kieltäminen

#ArcticPride #Rovaniemi #Lappi #vasemmisto #eduskuntavaalit2023