Onnea pienituloinen, kohta sinulla menee huonommin!

”Viisi puoluejohtajaa allekirjoittaa Ylen vaalikoneen väitteen, että Suomessa on liian helppoa elää yhteiskunnan tukien varassa” (Yle / 11.03.2023)

En tiedä ovatko puoluejohtajat eläneet koskaan sosiaaliturvalla vai eivät, mutta voin kertoa, ettei sosiaaliturvan varassa ole mitenkään ”helppoa elää” saati kivaakaan. Voinen tässä yhteydessä puhua kokemuksesta, mutta myös töiden sekä opintojen puolesta kertyneestä hiljaisesta sekä kirjoitetusta tiedosta.

Sosiaaliturvan alikäyttö on huomattavasti isompi ongelma kuin sen varassa ”helppo eläminen”. Harva nuori tai edes aikuinen tietää, minkälaiseen sosiaaliturvaan hänellä on oikeus tai miten sitä haetaan ja kuinka valtava määrä eri edellytyksiä etuuksissa tulee täyttää, että oikeus niihin syntyy.

Koska nyt vallitseva diskurssi vaalien alla on velkahelvetillä pelottelu, yritetään leikata sieltä, mistä se helpointa on. Tässä diskurssissa syypäitä Suomen velkaantumiseen on luonnollisesti köyhät ja jos ihminen on syntynyt jossain muualla kuin Suomen rajojen sisäpuolella, niin sitä syntisempi ja suurempi syypää hän on Suomen velkaantumiseen.

Kasvaneet sosiaaliturvamenot ovat diskursissa siis kaiken pahan alku ja juuri, joka moralisoidaan ”liian helpoksi elämiseksi”, jotta voidaan oikeuttaa poliitiikkateot, jolla tuota ”liian helppoa elämistä” sanktioidaan.

On helppoa ottaa pienituloisilta, joiden ääni ei politiikassa kuulu ja jotka on jo demonisoitu valmiiksi. Siksi Perussuomalaiset, Kokoomus, KD, Keskusta ja Liike Nyt ovat valmiita leikkaamaan yhteiskunnassa kaikkein heikommassa asemassa olevilta, sen sijaan, että pyrkisimme kasvattamaan veropohjaa ja luomaan oikeudenmukaisempaa tulonjakoa. Minusta se on erittäin härskiä sekä moraalitonta.

Vain äänestämällä näissä vaaleissa voit vaikuttaa – älä jätä tilaisuutta käyttämättä!

#eduskuntavaalit2023 #vasemmisto #keskusta #kokoomus #perussuomalaiset